BAİMDER Başkanı Bülent Haluk Türkbeyi: ''Eskpertiz firmaları vatandaşı mağdur ediyor''

Balıkesir İşadamları ve Müteahhitleri Derneği (BAİMDER) Başkanı Bülent Haluk Türkbeyi, eksperlerin çıkardığı düşük fiyatlar hem vatandaşı hem de esnafı bankalarla karşı karşıya getirdiğini söyledi.

Türkiye'de, bankaya ipotek karşılığı kredi ve teminat mektubu kullanan esnaflardan gelen yoğun tepkiler üzerine BAİMDER Başkanı Bülent Haluk Türkbeyi, ekspertiz raporları yüzünden bir çok vatandaşın mağdur olduğunu dile getirdi. Ekspertizlerin gayrimenkulleri olduğundan az değerde gösterdiğini ve vatandaşın gayrimenkul sahibi olmasının hayâl olduğunu söyleyen Türkbeyi, "Bir ev ya da arsa için kredi için bankaya başvuran vatandaş ne yazık ki ekspertizler yüzünden mağdur oluyor. Ekspertizlerin hazırladığı raporda evin ya da alacağı gayrimenkulün değeri olduğundan düşük gösteriliyor. Ve bu rapor doğrultusunda kredi onaylanmıyor ve vatandaş da ev sahibi olamıyor" dedi.

Bankaya ve ekspertiz firmasına itiraz eden vatandaşların da bir sonuca ulaşamadığını söyleyen Bülent Haluk Türkbeyi, ekspertiz firmalarının fiyat revizesi ve yeniden raporlamayı kabul etmediğini de ifade etti.

Türkbeyi, Balıkesir İnşaat Müteahhitleri Derneği olarak konunun yakından takipçisi olacaklarını ve ekspertiz firmaları ile ilgili hukuksal bir mücadele başlatacaklarını dile getirdi.